3 Eylül 2011 Cumartesi

Koltuk Altı Terlemesine Bitkisel Çözüm

Bitkisel Yağlar: Koltuk altı terlemesi için bitkisel yağları kullanabilirsiniz. 10 damla adaçayı yağını 15 damla lavanta yağı ile karıştırın ve bu karışıma yarım bardak içme suyu ekleyin. Karışımı sprey başlığı olan bir şişeye koyup deodorant gibi kullanabilirsiniz. Adaçayı etkili bir ter önleyici olup özellikle yaz aylarında sizi aşırı terlemeye karşı koruyacaktır.

Adaçayı: Her gün bir bardak adaçayı içmek normalden fazla terlemeyi engelleyecektir.

Domates Suyu: Küveti doldurarak bu suya 3 bardak domates suyu ekleyin. Suda 15-20 dakika bekledikten sonra durulanın. Domates suyu da güçlü bir ter önleyicidir.

Geven (Astragalus) Çayı: Baklagillerden olan geven güçlü bir idrar sökücüdür ve vücutta biriken sıvının terleme dışında yollarla atılmasını sağlar. Günde bir bardak geven çayı içerek terlemeyi kontrol altına alabilirsiniz. İhtiyacınıza göre günde 2 bardaktan fazla olmamak üzere geven çayı içebilirsiniz.

Sirke: Koltuk altlarınıza elma sirkesi sürerek 20 dakika bekledikten sonra bol suyla yıkayın.

Limon: Gece yatmadan önce koltuk altlarınıza limon suyu sürerek terleme sonucu oluşan kötü kokuların ve gün içinde aşırı terlemenin önüne geçebilirsiniz.

Yukarıda listelediğimiz koltuk altı terlemesine bitkisel çözüm yöntemleri dışında dikkat etmeniz noktalar bulunmaktadır. Sentetik kıyafetler teri tuttuğu için kötü kokuya neden olur. Bu nedenle pamuklu, vücudun hava almasına olanak veren kıyafetler, tişörtler giymelisiniz.

Koltuk altı kıllarını almak kötü kokuyu engelleyecek ve gereğinden fazla terlemeyi azaltacaktır. Deodorantlar mutlaka temiz koltuk altında kullanılmalıdır, eğer koltuk altlarınız temiz değilse deodorant bir süre sonra kötü kokuya neden olur.

Deodorant satın alırken içeriğinde alüminyum klorid bulunanlar arasından seçim yapabilirsiniz. Deodorantlar koltuk altı terlemesine çözüm sunmamakta ancak gün içinde kuruyan terin kötü kokusunu maskelemektedir.

Yanınızda küçük bir talk pudrası taşıyarak gün içinde çok terlediğiniz durumlarda kağıt havlu veya peçeteyle teri aldıktan sonra kullanabilirsiniz. Koyu renk kıyafet giyiyorsanız talk pudrası kullanmayın çünkü terlediğinizde kıyafetinizde beyaz lekeler oluşabilir.

Yukarıda koltuk altı terlemesi için kullanılan bitkileri ve doğal yağları aktarlarda bulabilirsiniz. Eğer aldığınız tüm önlemlere karşı koltuk altı terlemesinde azalma olmuyorsa bir doktora danışarak bunun başka sağlık sorunlarının belirtisi olup olmadığını öğrenmelisiniz.
Başlıklar: Koltuk Altı Terlemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder